BILDIAGNOS | VÄRDEFULL KUNSKAP
  • 1702
  • 0

BILDIAGNOS | VÄRDEFULL KUNSKAP

En Bildiagnos ger dig ett objektivt utlåtande av bilens funktion och kondition. Du får ett bra underlag som hjälper dig att avgöra om bilen du funderar på att köpa är värd det pris köparen begär. Det gör det enklare för dig att sälja din egen bil till rätt pris. Och om du gör en Bildiagnos innan garantin på din bil går ut får du dessutom bra koll på vad du kan ta upp med din verkstad.

Bildiagnosen tar ungefär en timme och utförs av besiktningspersonal. Först går vi igenom bilens yttre plåt och lack, därefter coupen, där slitage, reglage, inredning med mera bedöms. Sedan tar vi ut bilen på en ordentlig provkörning.

Du behöver boka tid för att göra en Bildiagnos för personbil. Priset kan variera beroende på om du bokar i förväg eller utnyttjar en drop-intid. Vi erbjuder även Bildiagnos för fler fordonsslag – både tunga och lätta. Kontakta oss på +46 (40) 430 430 för mer information.

BILDIAGNOSENS INNEHÅLL

På en Bilkontroll går vi igenom samma kontrollpunkter som på den vanliga besiktningen. Skillnaden är att vi inte rapporterar till Transportstyrelsen efteråt, resultatet fungerar enbart som stöd och råd till dig som är bilägare.

DITT PROTOKOLL

När vi är klara får du ett protokoll med tydliga noteringar om eventuella brister, om sånt som är bra att veta och om det är något som skulle behöva åtgärdas direkt. Som sagt, ett oumbärligt underlag när du ska sälja din bil, köpa en bil eller om garantin snart går ut.I protokollet listas alla de punkter som vi har kontrollerat. Om vi har upptäckt något som avviker från det normala bedöms det enligt följande

Fel (F) – Brister som påverkar säkerheten eller fordonets huvudsakliga funktion bedöms som ett fel.
Observation (O) – En observation är något som är bra att veta och hålla koll på. Det handlar om en avvikelse från normalskick med oklar eller försämrad funktion.
Saknas (S) eller (C) – Här handlar det om en avvikelse som är så stor att felet bör åtgärdas direkt.

KOMMENTARA INLÄGG

Din kommentar kommer att publiceras inom 24 timmar.

ONLINE TIDSBOKNING

Boka din service online och få 100 kr rabatt

TILL TIDSBOKNING
SENASTE NYHETER
MEST UPPMÄRKSAMMAT
TEXT WIDGET

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida vehicula dolor

Copyright © 2017 IdeasOnLine Themes | Powered from Malmo in Sweden